Гордея се, че постигнахме някакви резултати и в момента недостигът на

...
Гордея се, че постигнахме някакви резултати и в момента недостигът на
Коментари Харесай

Меджидиев извънредно за недостига на лекарства

Гордея се, че постигнахме някакви резултати и в момента недостигът на медикаменти е овладян, сподели служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев в Дупница, представен от Българска телеграфна агенция, където беше във връзка церемонията за официалната първа копка за строителството на нов православен храм.

Той уточни, че преди към три месеца ситуацията е било много съществено, както у нас, по този начин и в европейски мащаб.  През последния месец е било доставено количество с антидиабетни лекарства и бързодействащ инсулин.
-->
Очаква се доставка на „ Вентолин “, който дълго време липсваше. Имаме наличност на съвсем всички детски антибиотици, коментира министърът.

Той уточни, че инспекциите, които се вършат в аптечната мрежа във връзка с наличността на медикаменти, би трябвало да бъдат регулярни, а министерството е длъжно да реализира надзор. За мен е извънредно значимо хората да не усещат дефицит и неналичия. Имаше някои санкции, които се постановиха. Проверките няма да спрат, най-малко до момента в който съм министър, сподели още Меджидиев.

Министърът уточни също, че още при започване на май, след изборите, ще бъдат осъществени промени във връзка с системата с ТЕЛК. Първо променихме наредбата, по-късно и закона. Ще има доста повече комисии, които да вършат експертизите, ще бъде подложен доста къс период за осъществяването на експертиза, изясни Меджидиев и добави, че се надява промяната да бъде направена в този мандат. Той посочи, че в новата система ще бъдат въвеждани документите по електронен път и хората няма да се разкарват. Ще има даже анонимност, с цел да се избегнат неприятни практики, съществували до момента, добави министърът.

Той заяви, че от пет месеца е възобновена работата по построяването на нови незабавни центрове в страната, което стартира още през 2016 година, само че беше стопирано. Има индексирани оценки от Министерство на регионалното развитие и сега за всички незабавни центрове в страната се възвръща построяването им. Надявам се скоро да има постоянно държавно управление и да продължи това, което сме почнали, уточни още министърът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР